Културно наследство в миграция | Боян Кулов
Проектът „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“ се основава на иновативно интердисциплинарно изследване на начините и процесите на обединение, формиране на и приобщаване към институции, утвърждаване на лидерства, пространства и различни календари сред мигрантските ни общности. Финансиран е от Фонд „Научни изследвания" към МОН през декември 2014 г. и се изпълнява в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.
културно наследство, миграция, консолидация, институционализация, българи в чужбина, образование в чужбина, чужбина, ИЕФЕМ, БАН, фолклористика, етнология, етнография, ФНИ, МОН, интердисциплинарно, изследване, проект, лидерство, календар
15022
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15022,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Боян Кулов

Екип

Боян Кулов

Професор съм в Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките. Водя лекции в СУ „Кл. Охридски” и съм ръководител на научна програма в Университетски комплекс по хуманитаристика „Алма матер” на СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирал съм в Харвард (2009) и Япония (2005). Преподавал съм и в Залцбургски университет, Университета „Джордж Уошингтон”, Университета „Джордж Мейсън” и Американския университет във Вашингтон, изнасял съм лекции в Институт по международни отношения на Държавния департамент на САЩ. Бил съм директор и председател на Борда на директорите на специализираната група за Европа в Асоциацията на американските географи (1993-1999).

Изследователската ми дейност е финансирана от Националната научна фондация на САЩ, Фондация „Макартър”, САЩ, Борд за международни изследвания и обмен, САЩ (1999), Националния съвет за изследвания на САЩ и публикувана от Oxford University Press, John Wiley & Sons, Wichmann, Berg Publishers, Westview Press, and Ashgate.

Председател съм на Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина със седалище София. Основател съм и съм бил председател на Борда на настоятелите на Българския образователен център във Вашингтон, САЩ, 2002-2007.