Културно наследство в миграция | Екип ще проведе проучване в Рим и Милано
От 5 до 13 април 2015 г. екип по проекта в състав доц. д-р Катя Михайлова, гл. ас. д-р Яна Гергова и гл. ас. д-р Мариянка Борисова ще посети Рим и Милано, където ще присъства на литургиите за Цветница и Великден, организирани в българските църкви в двата града.
Рим, Милано, доц. д-р Катя Михайлова, гл. ас. д-р Яна Гергова, гл. ас. д-р Мариянка Борисова
15313
post-template-default,single,single-post,postid-15313,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Екип ще проведе проучване в Рим и Милано

04 апр. Екип ще проведе проучване в Рим и Милано

От 5 до 13 април 2015 г. екип по проекта в състав доц. д-р Катя Михайлова, гл. ас. д-р Яна Гергова и гл. ас. д-р Мариянка Борисова ще посети Рим и Милано, където ще присъства на литургиите за Цветница и Великден, организирани в българските църкви в двата града. Учените ще се срещнат с училищни директори, преподаватели, ученици от българските училища в Рим, Нетуно и Милано,  с представители на клира, с ръководители на български фолклорни групи, с български общественици и учени в Италия. Ще търси механизмите на съхраняване, възпроизвеждане, витализиране на българското културно-историческо наследство в българските мигрантски институции и организации.

No Comments

Post A Comment