Културно наследство в миграция | Излезе от печат сборникът Cultural Heritage in Migration
Излезе от печат сборникът "Cultural Heritage in Migration" от едноименната международна конференция, провела се през юни 2017 г. в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. В сборника са публикувани разширени варианти на изнесените доклади, като има участници от България, Словакия, Русия, Унгария, САЩ, Литва, Финландия, Германия, Косово, Косово и Тринидад и Тобаго.
сборник, културно наследство в миграция, Cultural Heritage in Migration
16466
post-template-default,single,single-post,postid-16466,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Излезе от печат сборникът Cultural Heritage in Migration

28 мар. Излезе от печат сборникът Cultural Heritage in Migration

Излезе от печат сборникът „Cultural Heritage in Migration“ от едноименната международна конференция, провела се през юни 2017 г. в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. В сборника са публикувани разширени варианти на изнесените доклади, като има участници от България, Словакия, Русия, Унгария, САЩ, Литва, Финландия, Германия, Косово, Косово и Тринидад и Тобаго.

Сборникът е един от резултатите от проект „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“, финансиран от Фонд „Начуни изследвания“ към Министерство на образованието и науката. Съставители са Николай Вуков, Лина Гергова, Таня Матанова и Яна Гергова.

След представянето си сборникът ще бъде публикуван и онлайн. Засега можете да видите съдържанието и предговора.

Благодарим на всички автори, на рецензентите на сборника доц. д-р Миглена Златкова и доц. д.ф.н. Николай Папучиев и на нашия издател Живко Кушев от „Парадигма“!

No Comments

Post A Comment