Културно наследство в миграция | Изложбата "Културно населедство на българите в миграция" гостува и в Стара Загора
На 30 април проф. д-р Владимир Пенчев и гл.ас. д-р Лина Гергова подредиха и откриха изложбата "Културно наследство на българите в чужбина" в Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора. Това е четвъртото експониране на изложбата след София, Русе и Пловдив. По време на събитието беше представена и колективната монография "Културно наследство в миграция: модели на консолидация и институционализация на бълграските общности в чужбина" (София: Парадигма, 2017) и книгата на проф. Пенчев "Българските общности в Средна Европа. Създаване, битуване, идентичност" (София: Парадигма, 2017).
Владимир Пенчев, Лина Гергова, културно наследство, представяне , изложба
16497
post-template-default,single,single-post,postid-16497,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Изложбата „Културно наследство на българите в миграция“ гостува и в Стара Загора

03 май Изложбата „Културно наследство на българите в миграция“ гостува и в Стара Загора

На 30 април проф. д-р Владимир Пенчев и гл.ас. д-р Лина Гергова подредиха и откриха изложбата „Културно наследство на българите в чужбина“ в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. Това е четвъртото експониране на изложбата след София, Русе и Пловдив. По време на събитието беше представена и колективната монография „Културно наследство в миграция: модели на консолидация и институционализация на бълграските общности в чужбина“ (София: Парадигма, 2017) и книгата на проф. Пенчев „Българските общности в Средна Европа. Създаване, битуване, идентичност“ (София: Парадигма, 2017).

 

Изложбата ще остане във фоайето на библиотеката до 31 май. Благодарим за гостоприемството на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора!

Снимки: РБ „Захарий Княжески“ – Стара Загора

No Comments

Post A Comment