Културно наследство в миграция | Изложбата "Културно наследство на българите в миграция" ще гостува и в Пловдив
На 17 февруари (събота) от 19:00 ч. в Горното фоайе на НЧ „Христо Ботев“ – гр. Пловдив, ул. „Даме Груев“ 1, проф. д-р Вл. Пенчев и д-р Йордан Янев ще открият изложбата ни „Културно наследство на българите в миграция”, реализирана по проект „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“, финансиран от ФНИ към МОН.
Таня Матанова, Владимир Пенчев, Йордан Янев, Пловдив, изложба изложба, културно наследство в миграция, културно наследство на българите в миграция
16451
post-template-default,single,single-post,postid-16451,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Изложбата „Културно наследство на българите в миграция“ ще гостува и в Пловдив

15 фев. Изложбата „Културно наследство на българите в миграция“ ще гостува и в Пловдив

На 17 февруари (събота) от 18:00 ч. в Зрителната зала на НЧ „Христо Ботев“ – гр. Пловдив, ул. „Даме Груев“ 1, ще се открие четиринадесетото издание на Зимния фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ с представяне на книгите „Българските общности в Средна Европа. Формиране, битуване, идентичности“ на проф. д-р Владимир Пенчев и „С две родини, два езика, две култури… (Поколението от смесен брак – идентичност и етнокултурни характеристики)“ на гл.ас. д-р Таня Матанова.

Същата вечер от 19:00 ч. в Горното фоайе на читалището проф. д-р Вл. Пенчев и д-р Йордан Янев ще открият изложбата ни „Културно наследство на българите в миграция”, реализирана по проект „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“, финансиран от ФНИ към МОН.

Зимният фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ се организира от Малък театър – Пловдив и НЧ „Христо Ботев“ по проект, финансиран от Община Пловдив. Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българската академия на науките е съорганизатор на представянето на книгите и на изложбата.

(Текст ИЕФЕМ-БАН)

No Comments

Post A Comment