Културно наследство в миграция | Монографията „Културно наследство в миграция“ беше обявена за научно постижение на ИЕФЕМ-БАН за 2018 г.
Проектът „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“ се основава на иновативно интердисциплинарно изследване на начините и процесите на обединение, формиране на и приобщаване към институции, утвърждаване на лидерства, пространства и различни календари сред мигрантските ни общности. Финансиран е от Фонд „Научни изследвания" към МОН през декември 2014 г. и се изпълнява в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.
културно наследство, миграция, консолидация, институционализация, българи в чужбина, образование в чужбина, чужбина, ИЕФЕМ, БАН, фолклористика, етнология, етнография, ФНИ, МОН, интердисциплинарно, изследване, проект, лидерство, календар
16559
post-template-default,single,single-post,postid-16559,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Монографията „Културно наследство в миграция“ беше обявена за научно постижение на ИЕФЕМ-БАН за 2018 г.

08 фев. Монографията „Културно наследство в миграция“ беше обявена за научно постижение на ИЕФЕМ-БАН за 2018 г.

Колективната монография „Културно наследство в миграция: модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“, дело на нашия екип, изадена през изминалата година от издателство „Парадигма“, беше обявена за научно постижение на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Тя спечели сред многото други значими номинации и така стана научното лице на институцията. Екипът ни изказва своята благодарност за признанието и оценката!

 

No Comments

Post A Comment