Културно наследство в миграция | Откриване на изложба и представяне на издания в Културния център на СУ "Св. Климент Охридски"
На 18 октомври 2018 г. изложбата ни "Културно наследство на българите в миграция" беше открита в галерия "Алма Матер" на СУ "Св. Климент Охридски". След кратко встъпление на гл.ас. д-р Яна Гергова и след като присъстващите разгледаха постерите, в Културния център бяха представени работата и изданията по проекта.
Културен център, СУ "Св. Климент Охридски", Александър Кьосев, Владимир Пенчев, Лина Гергова, Яна Гергова, Катя Михайлова, представяне, изложба, Културно наследство в миграция
16539
post-template-default,single,single-post,postid-16539,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Откриване на изложба и представяне на издания в Културния център на СУ „Св. Климент Охридски“

24 окт. Откриване на изложба и представяне на издания в Културния център на СУ „Св. Климент Охридски“

На 18 октомври 2018 г., точно едно година след първото й представяне и след като обиколи Русе, Пловдив и Стара Загора, изложбата ни „Културно наследство на българите в миграция“ отново беше открита в София – в галерия „Алма Матер“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

След кратко встъпление на гл.ас. д-р Яна Гергова и след като присъстващите разгледаха постерите, в Културния център бяха представени работата и изданията по проекта – брошурата „Културно наследство в миграция: добри практики и проблеми“, колективната монография „Културно наследство в миграция“ и сборникът „Cultural Heritage in Migration“ – съответно от проф. д-р Владимир Пенчев, доц. д-р Катя Михайлова и гл.ас. д-р Лина Гергова.

В дискусията, водена от проф. д-р Александър Кьосев, се включиха представители на държавната администрация, на академичните среди и на екипа ни.

Благодарим за гостоприемството на Културния център на СУ „Св. Климент Охридки“ и лично на проф. д-р Александър Кьосев! Благодарим и на всички проявили интерес към работата ни и активно дискутиращи резултатите и изводите ни!

No Comments

Post A Comment