Културно наследство в миграция | Пилотно проучване в Солун, Гърция
От 27 до 29 ноември 2015 г. гл. ас. д-р Таня Матанова проведе кратко проучване в гр. Солун, Гърция, където посети Българското неделно училище „Св. вмчк. Георги Зограф“ към едноименния атонски български манастир.
културно наследство, миграция, Таня Матанова, Солун, Гърция
15857
post-template-default,single,single-post,postid-15857,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Пилотно проучване в Солун, Гърция

Игра на Кральо Портальо в рамките на Фестивал на многоезичието в Солун, 2013 г. (Снимката е от архива на училището и е любезно предоставена от директора г-жа Д. Чучукова)

08 дек. Пилотно проучване в Солун, Гърция

Автор: Т. Матанова

От 27 до 29 ноември 2015 г. гл.ас. д-р Таня Матанова проведе кратко проучване в гр. Солун, Гърция, където посети Българското неделно училище „Св. вмчк. Георги Зограф“ към едноименния атонски български манастир.

Част от училищната библиотека, ползвана от учители, ученици, родители и други българи в Солун (сн. Таня Матанова)
Част от училищната библиотека, ползвана от учители, ученици, родители и други българи в Солун (сн. Таня Матанова)

Там тя наблюдава часовете на подготвителните групи, първи и пети клас, както и часа по вероучение, часа „Аз обичам България“ и извънкласната дейност, съсредоточена върху народните танци и песни.

Творчество на учениците
Творчество на учениците „България през очите на децата“ (Снимката е от архива на училището и е любезно предоставена от директора г-жа Д. Чучукова)

В свободните минути разговаря с директорката, Димитрина Чучукова, и учителите Йорданка Панополу, Цветелина Цветанова-Цакири, Анна Калинчева, Йордан Николов и Даниел Цеков. След дългия училищен ден директорката сподели снимки от празничните мероприятия на училището.

Полагане на венци пред паметника на св.св. Кирил и Методий в Солун  (Снимката е от архива на училището и е любезно предоставена от директора г-жа Д. Чучукова)
Полагане на венци пред паметника на св.св. Кирил и Методий в Солун (Снимката е от архива на училището и е любезно предоставена от директора г-жа Д. Чучукова)

 

No Comments

Post A Comment