Културно наследство в миграция | Стартира ІІ етап от работата по проекта „Културно наследство в миграция“
Проектът „Културно наследство в миграция. Модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина“ се основава на иновативно интердисциплинарно изследване на начините и процесите на обединение, формиране на и приобщаване към институции, утвърждаване на лидерства, пространства и различни календари сред мигрантските ни общности. Финансиран е от Фонд „Научни изследвания" към МОН през декември 2014 г. и се изпълнява в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.
културно наследство, миграция, консолидация, институционализация, българи в чужбина, образование в чужбина, чужбина, ИЕФЕМ, БАН, фолклористика, етнология, етнография, ФНИ, МОН, интердисциплинарно, изследване, проект, лидерство, календар
16036
post-template-default,single,single-post,postid-16036,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Стартира ІІ етап от работата по проекта „Културно наследство в миграция“

q

15 дек. Стартира ІІ етап от работата по проекта „Културно наследство в миграция“

Имаме щастието да съобщим, че Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката на Р България продължи финансирането за изследването ни и от края на ноември стартира втори етап от работата ни сред българските общности в чужбина по проекта „Културно наследство в миграция“.

През следващата година ще бъдат посетени институции и организации на наши сънародници в Гърция, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Франция, Кипър и САЩ. Ще бъде депозирана за печат монография, ще бъде организирана международна конференция, ще подготвим и становища за българските правителствени институции, които имат отношение към работата с българските мигранти зад граница.

Чака ни много работа, но и много вдъхновяващи срещи с учители, преподаватели, танцьори, певци, свещеници, студентски лидери, интелектуалци, бизнесмени и много други българи в чужбина, които са поставили опазването, предаването и популяризирането на културното ни наследство в новия си дом за своя мисия.

No Comments

Post A Comment