Културно наследство в миграция | Теренно проучване в Париж, Франция
От 20 до 30 май 2017 г. Николай Вуков посети Париж, Франция, където проведе теренна работа, включваща: срещи и разговори с представители на българските общности и институции в Париж; срещи с преподаватели и родители на деца, обучаващи се в четирите български училища в Париж, посещение на БПЦ „Св. Патриарх Евтимий”, на ансамбъл за народни танци „Зора”, на българското посолство, на българския културен център и на празника на българската общност в с. Моренвилие близо до Париж.
Николай Вуков, Париж, Франция, културно наследство в миграция
16402
post-template-default,single,single-post,postid-16402,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Теренно проучване в Париж, Франция

Празник на българите в с. Моренвилие – откриване на празника

19 юни Теренно проучване в Париж, Франция

Автор: Н. Вуков

От 20 до 30 май 2017 г. Николай Вуков посети Париж, Франция, където проведе теренна работа, включваща: срещи и разговори с представители на българските общности и институции в Париж; срещи с преподаватели и родители на деца, обучаващи се в четирите български училища в Париж  („Иван Вазов”, „Васил Левски”, „Паисий Хилендарски“ и „Св.св. Кирил и Методий”), посещение на БПЦ „Св. Патриарх Евтимий”, на ансамбъл за народни танци „Зора”, на българското посолство, на българския културен център и на празника на българската общност в с. Моренвилие близо до Париж.

Периодът на командировката беше избран така, че в рамките на два уикенда да бъдат посетени празненства послучай 24 май в различни български училища, както и да се наблюдава отбелязването на празника в българските културни институции – конференция в посолството на Република България и изложба в българския културен център. Специално място в този период имаше подготовката и провеждането на ежегодното празненство на българите в Моренвилие, с основен организатор БПЦ „Св. Патриарх Евтимий”. По време на командировката бяха проведени няколко посещения и документиране на репетициите на ансамбъл за народни танци „Зора” в Париж и техния концерт по време на празника на българската общност.

Повече снимки от посещението в Париж вж. тук.

No Comments

Post A Comment